Vogelhuis Op Standaard

Creëer een vogelparadijs met een vogelhuis of voederhuisje in je tuin

De lente is begonnen, de vogels zijn druk bezig hun nestjes te maken. Misschien wel in jouw tuin! Het maken van een nest is een zwaar klusje voor de vogels, ze kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Door ze een kant en klaar vogelhuisje aan te bieden en/of het eten al voor ze klaar te hebben staan in een voederhuisje. Met een voederhuisje van Frederik Roijé en een vogelhuis van Heeej ontwerpster Ilse Bouwens tover je jouw tuin niet alleen om tot een paradijs voor de vogels, je geniet zelf ook van deze blikvangers. We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Voederhuisje op paal van Frederik Roijé

De Nederlands ontwerper Frederik Roijé heeft een voederhuisje op paal ontworpen die ongetwijfeld je blik vangt. Vanuit elke hoek ziet dit bijzondere voederhuisje er anders uit. Het idee achter het ontwerp is dat elke vogel zich thuis moet voelen in het voerderhuisje. Het ontwerp heet dan ook niet voor niks ‘Size Matters’. Of er nou een huismus op zoek naar eten is of een merel, ze zijn allemaal welkom in het voederhuisje van Frederik Roijé. De voederhuis op paal bestaat uit huisjes van verschillende afmetingen en kan daarom verschillende soorten vogels van eten voorzien.

Door het gebruik van cortenstaal ziet het voerderhuisje er elk jaar weer anders uit. Cortenstaal heeft namelijk als eigenschap dat het corrodeert, wat een natuurlijke beschermlaag creëert én het voerderhuisje een uniek uiterlijk geeft. Geen enkel voederhuisje op paal van Frederik Roijé ziet er in de loop van tijd hetzelfde uit. Daarmee is het elk jaar weer een verrassing hoe je voederhuisje eruitziet in je tuin. Een ding is zeker, met het voederhuisje op paal van Frederik Roijé maak je niet alleen de vogels blij. Je geniet zelf ook van dit architectonisch hoogstandje in je eigen tuin.

Frederik Roijé

Creatief en vernieuwende ontwerpen, dat is wat de producten van Frederik Roijé kenmerkt. Hij heeft een enorme drive om Nederlands design op de kaart te zetten en dat is al aardig gelukt. In 2001 studeerde Frederik Roijé af aan de Design Academy in Eindhoven. Al in 2003 had hij zijn eigen interieur- en productdesignstudio en won hij verschillende internationale prijzen. Zo won hij prijzen met de hanglamp Lampscapes, de Storylines boekenplank en de Wall of Flames kandelaren. Frederik Roijé is een internationaal ontwerpbureau en is zowel actief op de zakelijke als de particuliere markt.

Vogelhuis op standaard van Heeej

Vogels hebben het steeds moeilijker om in de stad een nestplaats te vinden. Je kunt ze een handje helpen door een vogelhuis in je tuin of je balkon te plaatsen. Met een vogelhuis op standaard zorg je ervoor dat de vogels op veilige afstand van katten kunnen zitten. Een vogelhuisje in je tuin is niet alleen leuk om naar te kijken door de vogels die in en uit vliegen. Ook het vogelhuis zelf geeft je tuin vaak een gezellige uitstraling. Zeker als het ook nog eens van natuurlijke materialen is gemaakt. Het vogelhuis op standaard van ontwerpbureau Heeej is gemaakt van bamboe. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat heel snel groeit, daarmee is bamboe een duurzame grondstof.

Het vogelhuis op standaard ‘Fly Inn’ heeft een vliegopening van 3 centimeter en is daardoor geschikt als nestkastje voor de kleinere vogelsoorten als pimpelmezen, koolmezen en boomklevers. Door het uitstekende houten stokje kunnen de vogels rustig aanvliegen en makkelijk de eventuele jongen voeren. Een vogelhuis wordt niet alleen in het voorjaar gebruikt als nestkast. Ook in het najaar en zeker in de winter kan een vogelhuis op standaard dienen als schuilplaats tegen de regen en als slaapplek. Van een vogelhuis heb je dus jaarrond plezier!

Heeej ontwerpster Ilse Bouwens

Heeej is een Nederlands designbureau dat af wil van de wegwerpmaatschappij. Daarom werken de ontwerpers van Heeej met duurzame materialen en ontwerpen ze producten die bijdragen aan een betere wereld. ‘Design met een goed gevoel’ zo omschrijft Heeej zichzelf. Bij Heeej werken verschillende designers, Ilse Bouwens is daar één van en is de succesvolle ontwerpster achter de bamboe vogelhuisjes.

Ilse Bouwens studeerde in 2020 af aan de Arts&Crafts opleiding bij de Rotterdamse academie Willem de Kooning. Ilse wil consumenten met haar ontwerpen stimuleren om bewuste keuzes te maken. Ze groeide op in Brabant op een boerderij en kreeg zo de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten. In de werkplaats van haar vader maakte ze van restmaterialen die ze daar vond haar eerste prototypes. Hier is de succesvolle vogelhuisjes serie ontstaan.