Over D-sire | Contact
D-Sire Heerenveen
Avolt Square 1 De Multifunctionele Usb Stekkerdoos Met Magneet

Avolt: een multifunctionele design stekkerdoos

Denk je aan een stekkerdoos, dan denk je niet meteen aan een design item. Toch weten de ontwerpers van het Zweedse merk Avolt iets bijzonders te maken van een stekkerdoos. Niet alleen door verschillende eigenschappen toe te kennen aan dit o zo simpele apparaat. Maar ook door het uiterlijk van de stekkerdoos zo om te toveren tot een gewild design item. Wat er zo bijzonder is aan de Avolt Square 1 vertellen we je graag in dit blogartikel.

Het merk Avolt

Avolt is van Zweedse makelaardij en zet de traditie van minimalistisch Scandinavisch design voort. Avolt ontwerpt minimalistische maar stijlvolle elektronische accessoires voor zowel thuis als op kantoor. De filosofie van Avolt is dat alledaagse voorwerpen niet verborgen hoeven te worden, ze kunnen een natuurlijk onderdeel worden van je interieur. In elk huis of kantoor vind je wel een stekkerdoos of slingeren er verlengsnoeren door de ruimte. Bij Avolt zagen ze hier kansen en ontwierpen ze de Avolt Square 1. Een multifunctionele stekkerdoos van design kwaliteit.

De filosofie van Avolt

De ontwerpers van Avolt hebben zich laten inspireren door de beroemde trilogie ‘Square Circle Triangle’ van de Italiaanse kunstenaar en ontwerper Bruno Munari. Het was Bruno Munari die de simpele maar doeltreffende vormen van de vierkant, cirkel en driehoek een podium gaf. Volgens hem waren het deze vormen waar de mensheid al eeuwen op vertrouwde en die de tand des tijds hebben doorstaan. Het inspireerde de ontwerpers van Avolt tot een minimalistisch design, gebaseerd op deze fundamentele basisvormen.

De Avolt Square 1

Als je de kleine kubus van 7,6×7,6×7,6 cm ziet ben je misschien niet meteen onder de indruk. Toch zitten er heel wat functionaliteiten in dit kleine vierkantje verborgen. De Avolt Square 1 is voorzien van een flexibele kabel van 1.8 meter lang met een speciaal ontworpen stekker. In de kubus zelf vind je 3 type F stopcontacten én 2 USB-poorten. De Avolt Square 1 is dus een USB stekkerdoos en een verlengsnoer met USB in één. Maar dat is niet het enige dat de Avolt Square 1 zo bijzonder maakt.

Wat de Avolt Square 1 zo’n geliefd functioneel design item maakt is het feit dat de USB stekkerdoos magnetisch is. Met de ingebouwde magneet kan de Avolt Square 1 probleemloos bevestigd worden aan het bureau, een plank of een ander metalen meubelstuk. Nooit meer struikelen over in de weg liggende verlengsnoeren en stekkerdozen. Heb je geen magnetisch oppervlak? Geen probleem! Er wordt een losse magnetische plaat met zelfklevende achterkant meegeleverd. Zo blijft de Avolt Square 1 op elk oppervlak hangen.

Avolt Square 1 oplaadkabel

Wie een USB stekkerdoos aanbiedt, moet ook zorgen voor een oplaadkabel. Althans, zo hebben ze gedacht bij Avolt. Het is mogelijk om een bijpassende USB-laadkabel te kopen, in hetzelfde kleurrijke design. Helaas is het alleen mogelijk om een USB-laadkabel voor een Apple-product te kopen. De Cable 1 van Avolt is een 1.8 meter lange USB-A naar Apple Lightning oplaadkabel en komt in verschillende bijpassende kleuren.

Minimalistisch, kleurrijk design

De Avolt Square 1 is een minimalistisch Zweeds design en past daarmee in elke omgeving. De ontwerpers van Avolt hebben gekozen om de USB stekkerdoos uit te brengen in acht verschillende kleuren. Zo zit er voor ieder wat wils tussen. Als je hem juist uit het zicht wilt hebben en kiest voor een onopvallende kleur als zwart of wit. Of je juist wilt dat de stekkerdoos opvalt of beter in je kleurrijke interieur past door te kiezen voor een meer uitgesproken roze of gouden versie. De Avolt Square 1 kan een echte eyecatcher in je huis of kantoor zijn en tegelijkertijd verdwijnen in je interieur.

Prijswinnend design

Het doordachte ontwerp van Avolt en het feit dat de kubus 20% van gerecycled plastic is gemaakt, heeft ervoor gezorgd dat de Avolt Square 1 de winnaar is geworden van zowel de Red Dot Design Award als de Swedish Design Price in 2019. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Het winnen van deze prijzen zorgde voor een enorme vraag naar de Avolt Square 1 en sindsdien is deze multifunctionele stekkerdoos niet meer weg te denken zowel thuis als op kantoor.

Avolt Square 1 bij D-sire

Enthousiast geworden over deze multifunctionele USB stekkerdoos? Bij D-sire vind je de Avolt Square 1 in alle kleuren en koop je er meteen een handige USB-laadkabel bij. Neem een kijkje in ons aanbod.

De Ward 23 | 8701 MB | Bolsward
06-12589423 | [email protected]

Openingstijden

Onze winkel is maandag-vrijdag open op afspraak.

Vrij parkeren op eigen terrein.

Wij zij telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur