Royal Delft is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn prachtige handgemaakte Delfts Blauw aardewerk. Het bedrijf is opgericht in 1653 en produceert al meer dan 350 jaar Delfts Blauw aardewerk van hoge kwaliteit.

Royal Delft is gevestigd in Delft, een stad in Zuid-Holland die beroemd is om zijn aardewerk en keramiek. Het bedrijf heeft zijn productieproces door de jaren heen geperfectioneerd en produceert nog steeds hetzelfde hoogwaardige aardewerk als in de 17e eeuw. Het bedrijf is een symbool van de Nederlandse cultuur en het vakmanschap dat hierbij hoort.

Handgemaakt in Delft

Het aardewerk van Royal Delft wordt met de hand beschilderd en gebakken op hoge temperaturen. Het bedrijf heeft een brede collectie van Delfts Blauw aardewerk, variërend van vazen en borden tot theepotten en beeldjes. Royal Delft heeft ook een collectie modern aardewerk dat een frisse kijk geeft op het traditionele Delfts Blauw.

Het aardewerk van Royal Delft is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het heeft ook een historische waarde. Het aardewerk vertelt het verhaal van Nederland en de relatie tussen Nederland en andere landen over de eeuwen heen. Het aardewerk van Royal Delft is ook een populaire souvenir voor toeristen die Nederland bezoeken.

Royal Delft Proud Mary

In onze Royal Delft collectie hebben we de Proud Mary opgenomen. Proud Mary is een hedendaags verzamelobject dat ontworpen is door Koens & Middelkoop en wordt geproduceerd door Royal Delft. Proud Mary is ontstaan uit de behoefte om het iconische Delfts Blauw een eigentijdse uitstraling te geven, met een knipoog naar de 17e eeuw.

De naam Proud Mary is niet geheel toevallig. De naam is afgeleid van Mary II, de vrouw van stadhouder Willem III en een groot liefhebber en verzamelaar van Delfts Blauw uit de Gouden Eeuw. Proud Mary bestaat uit vier afzonderlijke elementen: de rok, het lichaam, de kraag en het hoofd. Met haar grote, handgeschilderde vormen en kleinere varianten gedecoreerd met een zeefdruk, is zij een modern icoon van het Delfts Blauw geworden.

Ontwerpersduo Koens & Middelkoop

Chris Koens en Ramon Middelkoop zijn opgeleid als ontwerpers aan de Design Academy in Eindhoven. In hun studio zijn zij dagelijks bezig met het ontwikkelen van producten, zowel in opdracht als op eigen initiatief. Het doel van hun ontwerpen is om producten te creëren die mensen graag willen hebben. Naast hun welbekende Proud Mary collectie hebben ze ook designs gemaakt voor het kinderspeelgoedmerk ‘Huckleberry’ en ‘Brikkon’ en hadden ze van 2006 tot 2013 hun eigen product label ‘Orange Dutch Design’.

Royal Delft Proud Mary als verzamelobject

Het ontwerp van Koens & Middelkoop is uniek en zal in de komende jaren verder worden uitgebreid. Proud Mary is een levendig en kleurrijk stukje kunst dat niet alleen een verhaal vertelt over de Gouden Eeuw, maar ook een weerspiegeling is van het hedendaagse Nederlandse design. Door haar eigentijdse uitstraling is zij niet alleen geschikt voor verzamelaars, maar ook als decoratief element in modern interieur.

Het doel van Proud Mary is om mensen te laten genieten van de schoonheid van Delfts Blauw en de rijke geschiedenis van het Nederlandse ambacht en design. Anno 2023 zijn er al maar liefst 17 Proud Mary’s verkrijgbaar, allen met een uniek design en het aantal is nog steeds groeiende.

Toont alle 10 resultaten

Openingstijden

Openingstijden winkel        Maandag – Vrijdag  

op afspraak.

Bel: 06-12589423

of 06-29511416

Vrij parkeren op eigen terrein.