Over D-sire | Contact
d-sire heerenveen
Functionals Miller Lounge Chair Leren Stoel

De tijdloze elegantie van de Miller Chair van Functionals

De Miller Chair, ontworpen door de getalenteerde Nederlandse ontwerper Christoph Seyferth, is een voorbeeld van de tijdloze elegantie die het merk Functionals nastreeft. De Miller Chair belichaamt de perfecte balans tussen esthetiek, comfort en vakmanschap. In dit blogartikel duiken we dieper in op het designmerk Functionals, de ontwerper Christoph Seyferth en zijn inspiratie voor de nu al heuse design klassieker Miller Chair.

Het merk Functionals

Functionals is in 2009 opgericht door de broers Ad en Simon van Esch. Liefde voor designmeubelen en echt vakmanschap is ze met de paplepel ingegoten. Ze zijn namelijk de zoons van beroemd meubelmaker en ontwerper Henk van Esch, die zijn bedrijf in 1972 begon. Bij de zoons Ad en Simon ontstond de wens om een meer consumentgericht meubelmerk op te zetten en in maart 2009 was het ontstaan van het merk Functionals een feit.

Het allereerste product van Functionals was de Bonsai 5 kandelaar. Deze kandelaar is uitgegroeid tot een ware klassieker, evenals vele andere items uit hun groeiende collectie van tafels, stoelen, verlichting en accessoires. Het merk Functionals is een pionier in hedendaags design en werkt samen met internationaal gerenommeerde ontwerpers om unieke en functionele meubelstukken te creëren. Functionals gelooft in duurzaamheid en vele van hun producten worden dan ook in kleine, maar zeer gespecialiseerde fabrieken in Europa gemaakt en met de hand afgewerkt in de fabriek en showroom in het Nederlandse Goirle. Functionals streeft ernaar om tijdloze ontwerpen te maken die een leven lang meegaan en de ontwerpers kiezen dan ook voor duurzame materialen als staal, hout en leer.

De ontwerper Christoph Seyferth

Een van de ontwerpers van Functionals is de Nederlandse Christoph Seyferth. Seyferth staat bekend om zijn visionaire ontwerpen die traditionele vormen combineren met moderne esthetiek en een hoge mate van functionaliteit hebben. Seyferth heeft een brede achtergrond van beeldende kunst, architectuur, timmerwerk maar ook interieurontwerp en meubeldesign. Hij heeft van alles gedaan: van het bouwen van zijn eigen huis tot het ontwerpen van brillen voor Adidas. Zijn werk staat erom bekend tijdloos te zijn, mede door het gebruik van pure materialen als hout, leer en metaal.

Een van zijn bekendste ontwerpen is de Functionals Lloyd tafel, die Christoph Seyferth speciaal ontwierp voor het Lloyd hotel in Amsterdam. Het is een populaire serie geworden door zijn mooie kleuren en materiaalkeuze dat ook geschikt is voor buiten.

De inspiratie voor de Miller Chair

Christoph Seyferth raakte geïnspireerd voor een nieuw stoelontwerp tijdens de reparatie van een heus Frans design klassieker: de vlinderstoel van Pierre Paulin. De leren vlinderstoel van Pierre Paulin is een iconisch meubelstuk dat bekend staat om zijn unieke ontwerp en tijdloze elegantie. Pierre Paulin, een Franse ontwerper, creëerde deze stoel in de jaren 60 en het blijft tot op de dag van vandaag een favoriet onder designliefhebbers.

De vlinderstoel van Paulin was ‘verbazingwekkend comfortabel’, aldus Seyferth en het zette hem aan het denken. Vanuit een reparatie van een vlinderstoel ontstond een nieuw design: de Miller Lounge Chair.


De Miller Lounge Chair

De Miller Lounge Chair is een verfijnde en comfortabele stoel die opvalt door zijn eenvoudige, doch elegante vormgeving. Het frame van de stoel is gemaakt van staal, wat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. De zitting en rugleuning zijn bekleed met hoogwaardig leer uit Duitsland en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om perfect aan te sluiten bij elke interieurstijl. Doordat er gebruik gemaakt wordt van hoogwaardig leer wordt de stoel door de jaren heen alleen maar mooier.

De Miller Lounge Chair biedt een goede ondersteuning in de rug en door de schuine houding van de stoel kun je heerlijk ontspannen. Breidt de stoel uit met een bijpassend voetenbankje, ook wel een ‘Ottoman’ genoemd door Functionals, en je komt de stoel niet meer uit zo lekker zit je.

Functionals Miller Lounge Chair High Leren Stoel

De Miller High Chair

Het kan altijd nog een stukje luxer en daarom ontwierp Christoph Seyferth de Miller High Chair. De Miller High Chair biedt dezelfde onderrugsteun als de klassieke Miller Chair, maar heeft als extra aanvulling een licht gebogen hoofdsteun. Zo lees je net wat lekkerder de krant óf dommel je net wat sneller in slaap. Ook de Miller High Chair kun je uitbreiden met het Ottoman voetenbankje voor de meest luxe lounge chair ervaring.

De Miller Chair koop je bij D-sire 

Wil je een tijdloze klassieker toevoegen aan je interieur en genieten van het luxueuze comfort van een Miller Chair? Bestel de stoel dan bij D-sire. Onze Miller Chairs worden speciaal voor jou besteld bij Functionals en hebben een levertijd van 2 tot 4 weken. Aarzel niet langer en haal de perfecte loungestoel in huis!

Geef een reactie

De Ward 23 | 8701 MB | Bolsward
06-12589423 | [email protected]

Informatie

Openingstijden

Openingstijden winkel        Maandag – Vrijdag  

op afspraak.

Bel: 06-12589423

of 06-29511416

Vrij parkeren op eigen terrein.