Over D-sire | Contact
d-sire heerenveen
Tonone Beadslamp, De Tonone Hanglamp Uit De Tonone Lampencollectie

Tonone: functionele lampen met karakter.

Het Nederlandse designmerk Tonone is een toonaangevende speler op de markt van lampen. Met hun unieke designs weten ze het publiek telkens weer te verrassen en sfeer in elke ruimte te creëren. Een stoer en industrieel design, functioneel maar met karakter. Dat is wat de Tonone lampen het beste omschrijft. In deze blog vertellen we je meer over de ontwerper Anton de Groof, de Tonone Bolt series en de daaropvolgende Tonone lampen.

De bedenker van Tonone

De bedenker van het designmerk Tonone is de Nederlandse Anton de Groof uit het Brabantse Nuenen. Anton de Groof werd in 1967 geboren als zoon van een vader die werkzaam was als technisch productiemanager en hekwerkontwerper. Het huis was dagelijks bezaaid met kartonnen mechanismen, iets dat Anton de Groof mateloos fascineerde. Het was het startpunt van zijn liefde voor traditionele mechanica en oud gereedschap. In 1993 richtte hij samen met een vriend het meubelmerk Masimo op. Ze ontwerpen tafels en stoelen en als zijn vriend na tien jaar uit het bedrijf stapt richt Anton de Groof zich ook op interieurdesign en verlichting. Hij ontwerpt voor het hoofdkantoor van een groot kledingmerk het interieur. De lamp die hij hiervoor ontwerpt kan op veel enthousiasme rekenen, het blijkt het begin te zijn van de meest toonaangevende lamp uit de Tonone collectie: de Tonone Bolt lamp. Kenmerkend voor het Tonone-label is de stoere, industriële en tegelijkertijd minimalistische, functionele uitstraling die de lampen hebben. De ontwerpen van Anton de Groof zijn herkenbaar als strak, functioneel en modern. Waarbij hij zich heeft laten inspireren door Bauhaus en de architectuurbeweging Bossche School. Ontwerper Anton de Groof is nauw betrokken bij het productieproces. Het ontwerpteam van Tonone werkt samen met lokale ambachtslieden voor de productie van de inmiddels beroemde Tonone lampen. Evenzo belangrijk als de uitstraling van de Tonone lampen, is de levensduur en daarmee de duurzaamheid van de lampen. Een Tonone lamp kan in principe een leven mee, daar heeft Anton de Groof goed over nagedacht.

Tonone lampen

Het lampontwerp dat Anton de Groof maakte voor een groot kledingmerk, betekende het begin van de populaire Tonone Bolt lampen. In 2013 gingen de eerste Tonone Bolt lampen in productie en vele jaren later zijn de Bolt lampen in 18 verschillende modellen beschikbaar en in ruim 10 kleuren. Na de Bolt series ging het hard met het designlabel Tonone. Er volgden verschillende lampenseries als de Tonone Atlas en Ella series. Hierbij werd er gebruik gemaakt van handgeblazen glazen lampenkampen, wat de Tonone lampen een exclusief karakter gaven. In 2018 introduceerde Tonone de LED Beads serie en de LED-versie van de Mr. Tubes, in het kader van verduurzaming. Ook in 2022 kwam er weer een nieuwe Tonone serie op de markt, namelijk de Tonone Bella. Het bijzondere van de Tonone Bella tafellamp is het feit dat de tafellamp op 3 poten staat en ogenschijnlijk uit één geheel bestaat. Maar schijn bedriegt, de Bella tafellamp is voorzien van 1 schroef waarmee de lampenfitting is vastgemaakt. Deze is subtiel weggewerkt onder het afdekkapje. Zo blijft Tonone innoveren zonder haar kenmerkende stijl uit het oog te verliezen.

Tonone Bolt

De Tonone Bolt lamp is een ware Tonone klassieker. Het ontwerp voor deze bijzondere lamp is ontstaan uit de passie voor traditionele mechanica. Wat kenmerkend is voor de Tonone Bolt lamp is de wingnut, ook wel vleugelmoer genoemd. Naast dat het een praktisch element is, je kunt er de hoogte van de lamp mee instellen, is het vooral ook een visueel onderscheidend element. De Tonone Bolt lamp is strak, functioneel en industrieel. De Bolt lamp serie is ondertussen verkrijgbaar in 29 verschillende modellen, van tafellampen, wandlampen tot vloerlampen en zelfs een kroonluchter. De Tonone Bolt lampen komen in 10 verschillende kleuren, zo zit er altijd wel een lamp van jouw smaak bij.

Tonone Beads

Inspiratie komt soms op de meest vreemde plekken, zo ontstond het idee voor de Tonone Beads op het strand. Daar zag Anton de Groof zijn dochter met kralen spelen en werd geïnspireerd tot het ontwerpen van een nieuwe Tonone lamp. Hoe de ‘kraal’ (de lichtbron) vastzit aan het ‘touw’ (de armatuur) is vervolgens weer geïnspireerd door de traditionele en industriële mechanica. De Tonone Beads lampen kenmerken zich door het minimalistische, moderne en strakke design. Over elk stukje is nagedacht, zo ook over de verhouding tussen elke cirkel en de lamp. De led-lichtring kan 360 graden gedraaid worden, waardoor de Tonone Beads lamp ook nog eens super functioneel is. De Tonone Beads lijn bestaat uit een vloerlamp, hanglamp en wandlamp.

Tonone lampen aanbod

Bij d-sire vind je een uitgebreid assortiment van Tonone lampen. Van de Bolt klassieker in 29 verschillende uitvoeringen, de toonaangevende Tonone Atlas hanglamp tot de allernieuwste Tonone Bella tafellamp. Neem een kijkje in ons aanbod van Tonone lampen.  

De Ward 23 | 8701 MB | Bolsward
06-12589423 | [email protected]

Informatie