0513 -435976 | info@d-sire.nl
Gratis verzending vanaf € 50,-
Qlocktwo Classic D-Sire

Behind the design: Qlocktwo Classic

In 2010 zijn Biegert & Funk gestart met de handgemaakte Qlocktwo klok welke in Duitsland word geproduceerd. De klok is een parel voor ieder interieur of het nu kantoor of huiskamer is. De Qlocktwo komt altijd tot zijn recht, een klassieker voor de toekomst. Dit ontwerp van Marco Biegert & Andreas Funk heeft al verschillende awards gewonnen waaronder de bekende Red dot design award!

Oprichters Qlocktwo Blog D-Sire

Een grappige anekdote is dat bij het ontwerpen van de klok de discussie ontstond over de beginwoorden “het is”. De ene vond het strakker als het weggelaten werd en de ander vond  het erbij horen. Dat is opgelost door het instelbaar te maken. “Het is” wordt trouwens altijd vermeld op het hele en halve uur.

Classic

De Qlocktwo Classic heeft een afmeting van 45 x 45 cm wordt als een schilderij aan de muur bevestigd of kan vrijstaand worden opgesteld met de plexiglas sokkel. Het wordt vastgehouden door magneten en kan gemakkelijk worden vervangen. De Classic is beschikbaar in meer dan 20 talen.

Er zijn verschillende frontcovers mogelijk, dan wel in plexi of staal uitgevoerd. De plexiplaten zijn leverbaar in vijf kleuren: vanilla sugar, cherry cake, lime juice, blue candy, Black Tea. Daarnaast zijn er diverse stalen platen leverbaar waaronder geborsteld stainless-steel, de gepoedercoate stalen black pepper, red pepper, hazelnut en de white pepper. De gepoedercoate zijn mat glanzend!

Creator's Edition

Qlocktwo’s creator’s edition zijn speciale uitvoeringen zoals Qlocktwo Methamorphite. De Qlocktwo Rust is gemaakt van cortenstaal dat in een zuurbad is behandeld. Deze behandeling wordt zeven keer herhaald om de roestlaag langzaam op te bouwen. Bij de Qlocktwo Raw Iron wordt de stalen plaat in hete olie behandeld. De Methamorphite is alléén geschikt voor wandmontage.

Creator's Edition Goud en Silver

Het roestvrijstalen oppervlak van de QLOCKTWO CREATOR’S EDITION GOLD is met de hand bedekt met 24K bladgoud. Rand voor rand wordt elke uitgesneden letter zorgvuldig afgewerkt, waardoor de voorkant de typische bladgoudstructuur krijgt en een echt koninklijke uitstraling krijgt.

De QLOCKTWO CREATOR’S EDITION SILVER & GOLD is gemaakt volgens hetzelfde principe als zijn gouden zusje – met de hand bedekt met bladeren van witgoud. Het geoxideerde zilver creëert een ongelijkmatige patina die wordt hersteld zodra de gewenste kleur is bereikt en geeft dit unieke stuk zijn willekeurige oppervlaktestructuur die echt uniek is. Elk van deze unieke stukken is gesigneerd en individueel genummerd met behulp van lasergravure. De Creator’s Edition Gold en Gold & Silver zijn alléén geschikt voor wandmontage.

De Qlocktwo kan in negentien talen worden geleverd waaronder Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Turks en Arabisch. Bij online bestellingen zullen wij standaard de frontplaat in het Nederlands leveren.

De platen zijn uitwisselbaar op de body’s die zijn instelbaar in een andere taal. Je hebt dan alleen een andere plaat nodig voor een taal wissel, er zijn uitzonderingen zoals bij de Qlocktwo Arabisch daar kan je geen andere taal opzetten als arabisch!

Verder wordt de qlocktwo klok geleverd met strakke plexi blokjes om de klok als tafelmodel te gebruiken. De lichtsterkte van de led verlichting is in te stellen en als het donkerder wordt in de kamer, stelt de klok zich zelf bij dan neemt de licht intentietijd automatisch af.

De Qlocktwo gaat op stroom dus er moet een stroompunt in de buurt zitten voor montage aan de muur. Er kan als optie ook een snoer op kleur besteld worden om zo een unieke combinatie te maken.

Heb je nog vragen over de Qlocktwo Classic?

Neem contact met ons op via onderstaand contact formulier.

D-SIRE

LEES VERDER

Inspiratie: Hout In Het Interieur Latten Trend

Latten Trend: Inspiratie voor meer Hout in het Interieur

Bij D-sire houden we ervan om met een positieve blik naar dingen te kijken. Deze onzekere corona-periode is niet bepaald de makkelijkste. Toch brengt het ook veel goeds. Het is namelijk geweldig om te zien hoe de quarantaine de interieurontwerper in ons allemaal naar boven heeft gehaald. We zijn massaal

Lees verder »
Functionals Ossa En Wendela

6 Eenvoudige Stappen voor een Thuiskantoor Upgrade

De geschiedenis leert dat crisis de neiging hebben om nieuwe tijdperken van design in te luiden en de pandemie zal ongetwijfeld een blijvend spoor achterlaten in onze huizen.⁠ We hebben de afgelopen maanden veel van ons huis verwacht. Onze huishoudelijke ruimtes moesten in de loop van één dag meerdere functies

Lees verder »
Hoptimist

Onweerstaanbare (H)optimist

‘Als één van de weinige Nederlanders op de Designbeurs in Denemarken hebben we de Hoptimisten ontdekt. Het is een Design icoon uit 1968 en nu weer helemaal terug in een nieuw jasje. We waren het er direct over eens: Dit mag niet in onze collectie ontbreken! ‘ vertellen Baukje en

Lees verder »
Umbra Spellen Schaak Vier Op Een Rij

Zomerspelen waar Iedereen van zal Genieten

Vier de zomertijd met leuke spelletjes die je gemakkelijk onderweg kunt meenemen en waar je met vrienden en familie van kunt genieten. Van pingpong tot 4 op-een-rij, games zijn de perfecte manier om los te koppelen en plezier te hebben door iets nieuws te proberen of een van je favoriete

Lees verder »
Vitra Seat Dots Jouw Zomerfeest Gemakkelijk Een Groot Succes D-Sire Blogpost

Jouw Zomerfeest Gemakkelijk een Groot Succes!

Hoera! Het is bijna zomervakantie! Tijd voor zonneschijn, zwemmen, naar het strand maar bovenal veel gezelligheid met vrienden en familie. Alleen kan de voorbereiding voor al dat vermaak al snel op werk gaan lijken. Met deze slimme en multifunctionele design producten uit onze zomer collectie is het echter zo gepiept.

Lees verder »
7 Hub Spiegels Die Je Ruimte Transformeren

7 Hub Spiegels die je Ruimte Transformeren

De Hub Spiegel collectie van Umbra is verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren en past bij een breed scala aan decorstijlen. Scroll verder om te zien hoe deze 7 verschillende spiegels elke ruimte tot iets moois kunnen transformeren! Heb je zelf een mooie ruimte met een Umbra-product waar je

Lees verder »
Geef een antwoord
Openingstijden

Di: 10.00 – 17.30
Wo: 10:00 – 17:30
Do: 10:00 – 17:30
Vrij: 10:00 – 17:30
Za: 10:00 – 17:00