Over D-sire | Contact
D-Sire
Vitra Eames Bird D-Sire

Beestachtig Leuk: Modern Interieur Design met 8 Vogel Accessoires

Bij D-sire houden we van een gezellige beestenboel. Dit word vooral duidelijk als je door onze showroom loopt. Overal om je heen zie en hoor je allemaal verschillende beestjes. Dus je kunt wel stellen dat we een lichte obsessie hebben, vandaar dat ze ook een speciale ‘beestenboel’ categorie in onze webshop hebben gekregen. Maar toch springt één soort uit het dierenrijk er in aantal echt tussen uit, namelijk de vogeltjes!

Vogels hebben een lange en kleurrijke geschiedenis als decoratief motief. Van grotschilderingen en oude hiërogliefen tot middeleeuwse wandtapijten en sierlijk Victoriaans behang. Deze prachtige dieren sieren al eeuwenlang huizen met hun elegantie en zullen altijd hun eigen speciale plaats innemen in de wereld van interieurontwerp. We hebben 8 van de meest interessante vogel accessoires op een rij gezet. Variërend van decoratieve accessoire tot handige huishoudelijke artikelen en meer. Als je op zoek bent naar een cadeau voor de ornitholoog of beeldjes verzamelaar in je leven, dan is deze blog voor jou!

VITRA - EAMES VOGEL

Charles en Ray Eames verrijkten het collageachtige interieur van hun woning, het Eames House, met talrijke voorwerpen en accessoires die ze meebrachten van hun reizen. Al meer dan vijftig jaar staat midden in de huiskamer een houten vogel, een stuk Amerikaanse volkskunst dat blijkbaar erg door Charles en Ray gewaardeerd werd, omdat ze de Eames bird ook vaak als accessoire voor hun foto’s gebruikten

DESIGN | Eames house bird van Vitra. FOTO | Chaplinfurniture

ZUNY - ROBIN VOGEL

Zuny’s zijn schattig en functioneel. Het klassieke en minimalistische, maar grillige ontwerp maakt het geschikt voor gebruik in huis of in een kinderkamer. Het merkprincipe van Zuny is om dieren geen schade toe te brengen. Daarom zijn ze allemaal gemaakt van supervezel, polyester en kleine ijzeren kralen. Dus Zuny’s zijn niet van leer. Ze zijn helemaal veganistisch! Birds Robin is al heel lang favoriet bij het publiek en wordt gezien als een symbool van geluk.

HOPTIMIST - KUIKENS

Het idee achter de Chick Hoptimist is dat dit vriendje je eraan herinnert om positief en optimistisch te zijn. Wanneer je hem of haar een duwtje geeft, beweegt het hoofdje op en neer, alsof het kuiken hard aan het lachen is. Met nieuwe vrolijke kleuren en een aanstekelijke ‘hop’ beweging, brengen ze al jaren nét iets meer lol in het leven. Precies zoals Hoptimist dat met zijn slogan bedoelt: make everyday a little more joyful!

DESIGN | Wit Kuiken van het merk Hoptimist

VITRA - DUIF

De Dove Metal Wall Reliefs zijn fraaie voorbeelden van muurdecoraties die Alexander Girard creëerde voor verschillende interieurprojecten. De vredesduif verscheen voor het eerst in het werk van Girard in 1965 en werd tijdens zijn creatieve leven en carrière herhaaldelijk op verschillende manieren gebruikt – zoals voor verschillende textielapplicaties, op zijn Tree of Life of in zijn legendarische grafische ontwerpen voor Braniff Airlines. De motieven voor de Metal Wall Reliefs werden geselecteerd in samenwerking met de familie Girard en ze zijn gemaakt van robuuste metalen materialen.

ZUNY - TOEKAN TOCO

Een hele kenmerkende vogel deze Toekan met zijn grote, prachtige snavel. En zeker één van de mooiste dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze vrolijke toekan Toco van Zuny vindt het leuk om je te helpen om boeken of andere spulletjes overeind te houden. En hij is zelfs niet te beroerd om de deur voor jou open te houden als handige deurstopper. Daarnaast vindt hij het ook gezellig om bij je in de kinderkamer, woonkamer, of ieder ander vertrek in je interieur te vertoeven als unieke eye-catcher.

DESIGN | boekensteun (of deurstopper) Toekan Toco van Zuny

ATERLIER PIERRE JUNIOR - MENEER DE UIL

Bekend van de Fabeltjeskrant is hij de verteller van verhalen, ietwat langdradig en vergeetachtig, onderbreekt zijn zinnen vaak met eh en eindigt ze met jawel! Bekende uitspraken van Meneer de Uil zijn: dag, lieve kijkbuiskinderen en oogjes dicht en snaveltjes toe. En deze lieve uil blijft het liefst heel de nacht naast je waken, als jij lekker naar dromenland gaat. Om de slaapfunctie te activeren, tik je op Meneer de Uil. het nachtlampje wordt dan blauw, na 2 minuten wit en gaat na 10 minuten vanzelf uit.

VITRA - L'OISEAU

L’Oiseau betekend ‘de Vogel’ in het Frans. Ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec deze vogel is een decoratief houten beeldje dat uit natuurlijk esdoornhout gefreesd en gladgeschuurd werd. Dankzij de eenvoud van het ontwerp ziet het er niet schattig of kitscherig uit zoals vaak het geval is bij dierenfiguren, maar doet het denken aan houten objecten uit de Scandinavische volkskunst.

DESIGN | L’Oiseau in Esdoorn en keramiek ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec voor Vitra. FOTO | @Mywaynext

UMBRA - TIPSY

Een bar accessoire dat mag getoond en gezien worden. De Tipsy flesopener van Umbra is zowel decoratief als functioneel. Als een elegante stalen vogel balanceert de flesopener op zijn eigen stand (inclusief) of op eender welk randvlak. Tipsy is gemaakt van gegoten metaal met een gepolijste verchroomde afwerking, wat garant staat voor een hoogwaardig bar accessoire dat lang meegaat. Een perfect cadeau voor elke vriend of geliefde, dit leuke displaystuk heeft een unieke sculpturale vorm en een dubbele, interactieve functie.

DESIGN | Flesopener Tipsy van het merk Umbra

D-SIRE

LEES VERDER

Nieuw: Kooduu! De Stemming Bepalen. Waar Dan Ook. Wanneer Dan Ook. Blog

Nieuw: Kooduu – Een Scandinavische Zomer Vibe

Met trots introduceert D-sire een nieuw merk in de collectie: Kooduu! Dit merk hebben we gescout in hal 6 tijdens ons bezoek op de Maison&objet beurs in Parijs. Kooduu creëert unieke, Scandinavisch geïnspireerde producten die mensen samenbrengen. Hun doel is om je te helpen meer ‘hygge’ in je leven te

Lees verder »
Umbra U-Dry Droogrek En Mat Voor Gootsteen D-Sire

Een Nieuwe Editie in de Umbra U-dry Afwasrek familie!

Laten we eerlijk zijn, afwassen is misschien niet iedereen zijn/haar favoriete dagelijkse taak. Echter gaat het met de nieuwe editie van de populaire Umbra U-Dry collectie wel een stuk gemakkelijker! Binnenkort verkrijgbaar bij D-sire: De U-Dry afwasrek voor de spoelbak met droogmat. Dit ontwerp is een veelzijdige oplossing om je

Lees verder »
Vitra High Tray Vitra_Jaspermorrison_Hightray_D-Sire

De Vitra Tray: een echte Musthave!

De Rotary Tray en High Tray van Vitra, ontworpen door Jasper Morrison, is een eigentijdse vertolking van de klassieke etagère. Met hun eenvoudige vorm en subtiele kleuren passen de Tray’s in elke interieurstijl en leent het zich tot allerlei toepassingen. In de woonkamer, in de badkamer of in de hal,

Lees verder »
D-Sire Blog Cadeaugids Voor De Boekenliefhebber

Cadeaugids voor: De Boekenliefhebbers

Op zoek naar het beste cadeau voor de boekenliefhebber in je leven? De meest voor de hand liggende route is natuurlijk om een boek voor ze te kopen. Echter is het kiezen van een boek voor iemand anders niet altijd even gemakkelijk. Daarom bieden wij je in deze blog alternatieve

Lees verder »
Geef een antwoord

De Ward 23, 8701 MB, Bolsward
0513 – 435 976 | info@d-sire.nl

Openingstijden

Locatie Bolsward

Open op afspraak.

Telefonisch bereikbaar

Ma – Vrij 9.00 – 17.30

Tel: 0513-435976