Vitra – Resting Cat

178,95 incl. BTW

Wissen
Categorieën , , , Artikelnummer: Resting Cat Tags: Brand:

Beschrijving

De Vitra Resting Animals Cat zijn ontworpen door de Zweedse designstudio Front. De Resting Animals zijn het resultaat van een onderzoek naar mensen en hun band met decoratieve voorwerpen in huis. Het ontwerpersduo vroeg willekeurige personen naar hun favoriete items die niet alleen mooi zijn, maar ook hartverwarmend. Voor de meesten bleken figuren van dieren hen een rustgevend, gemoedelijk gevoel te geven. “We zijn het verder gaan onderzoeken en studies wijzen uit dat wanneer mensen naar huisdieren of knuffels kijken, ze een positieve invloed op hun welzijn ervaren en dopamine en oxytocine aanmaken. Dit geeft een kalm gevoel”, zegt designer Anna Lindgren van Front. “Er is zelfs een naam voor: het ‘cuteness-effect'”.

Dat effect heeft Front voor Vitra willen vangen in een collectie accessoires. Resting Cat is van keramiek en verkeren, net als de beer, in een diepe slaap. Er zijn steeds twee kleuren per variant. De afmeting van Cat is b. 34,3 x 14,9 centimeter.

De dieren brengen subtiel een onverwacht rustmoment in het interieur: kenmerkend voor Scandinavisch design, dat vaak minimalistisch is maar met oog voor warmte en huiselijkheid.

Resting Cat is leverbaar in: Licht Blauw of Wit

Extra informatie

Kleur

Licht Blauw, Wit

Levertijd

3-9 Werkdagen, Op aanvraag

Materiaal

Keramiek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitra – Resting Cat” te beoordelen